Overslaan en naar de inhoud gaan

Ons assortiment

Roterende Maier koppelingen

Een roterende koppeling is de verbinding tussen een vast en een draaiend druksysteem. Elk draaiend systeem dat gekoeld of verwarmd moet worden is dus aangewezen op roterende koppelingen op water, stoom en thermische olie. Afhankelijk van de toepassing (druk, temperatuur, medium, diameter) bieden wij verschillende types aan:

Expansie Assen

Een expansie-as is een pneumatisch uitzetbare as; de kern is vast maar de bruikbare asdiameter kan vergroot worden door uitzetbare nokken of linialen die door perslucht gestuurd worden.

Klaplagers

Afhankelijk van het type machine is het nodig om de expansie assen met behulp van klaplagers te monteren. Dit kan met een motor gemonteerd worden om de as aan te drijven of met een rem om het af te remmen.

Spreidwalsen

Spreidwalsen worden gebruikt om de plooien uit gewikkeld materiaal te verwijderen, we vinden ze in heel wat sectoren terug.

Frictie assen

Frictie assen worden gebruikt bij toepassingen waar verschillende kleine rolletjes op één as liggen.

ROBA-slipkoppelingen

Slipkoppelingen worden gebruikt als bescherming tegen overbelasting van machines met kettingen, tandwielen en katrollen alsook van dure en gevoelige motoren, versnellingsbakken of machine onderdelen.

Swiveljoints

Draaikoppelingen zijn de basiselementen in beweegbare pijpsystemen en maken het mogelijk om 360° te bewegen in één of meerdere horizontale en verticale vlakken.